Foto: Bildbyrån

Zlatan-statyn avtäckt: ”Beviset på att allt är möjligt”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic var i dag i Malmö för att avtäcka statyn av sig själv. Superstjärnan var stolt över att bli förärad med en staty.– Statyn är en symbol till alla därute som inte känner sig välkomna, som inte känner att de inte passar in. Jag är beviset för alla därute att allt är möjligt. Jag är inte mer speciell än någon annan, säger han i samband med avtäckningen.

– Vissa spelare får troféer, andra får statyer och somliga får båda. Att få en staty, speciellt i sin hemstad är en stor ära.

– När min familj kom hit tror jag inte att de trodde att deras barn eller någon från familjen skulle ha en staty. Jag har en nu och jag är väldigt stolt. Det bevisar att jag har gjort något som ingen annan har gjort.

På presskonferensen i samband med avtäckandet uttalade han sig om sin framtida fotbollskarriär.

– Jag spelar så länge jag känner mig frisk. Det är inte många som gör det jag gör när de är 38. Jag har alltid sagt att jag ska sluta på topp och jag känner att jag fortfarande gör skillnad på planen, säger han på presskonferensen.

Han fick även en fråga om sin kritik mot Janne Anderssons landslagsuttagningar – läs mer här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.