Sead Haksabanovic är klar för IFK Norrköping. Foto: Bildbyrån

Sead Haksabanovic köps loss av IFK Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

IFK Norrköping köper loss Sead Haksabanovic från West Ham. Det meddelar klubben via en presskonferens på fredagskvällen.

Kontraktet sträcker sig över fyra säsonger.

– Vi har jobbat mycket hårt för att kunna sitta här ikväll, säger klubbens tränare, Jens Gustafsson.

Sead Haksabanovic var förra säsongen i IFK Norrköping på lån från West Ham. Under sin sejour in den engelska klubben gjorde Haksabanovic inte något ligaframträdande och inför fjolårssäongen lånades han ut IFK Norrköping. Låneavtalet skulle ha löpt ut den sista juni, men nu står det alltså klart att han tillhör ”Peking” permanent.

– Jag trivs i klubben och staden, det är här jag vill vara och det är den här klubben jag vill spela för, säger Sead Haksabanovic.

Ryktas om hög prislapp

Han växte ut och blev en av Norrköpings viktigaste spelare under förra säsongen, där han stod för sex mål på 29 matcher.

Enligt uppgifter ska det röra sig om en hög prislapp, samtidigt som klubben meddelar att man noggrant tänkt igenom beslutet, med tanke på den ekonomiska situation som coronapandemin har bidragit till.

– En hel förening med styrelsen i spetsen har sett den här rekryteringen som oerhört viktig, säger klubbens ordförande, Peter Hunt.

Sead Haksabanovic slog igenom i Halmstad mellan 2015-2017. Därefter har han tillhört West Ham och Malaga, där det stannade vid två seriematcher i den spanska klubben innan han vände tillbaka hem till Sverige.

ARKIV: SVT Sport träffade Haksabanovic inför allsvenskan (5 juni):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.