Sebastian Larsson siktar på allsvensk debut. Foto: Bildbyrån

Sebastian Larsson gör allsvensk debut – startar för AIK

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Larsson har hunnit med 244 matcher i Premier League och 104 matcher för det svenska landslaget. Men när det handlar om elitfotboll i Sverige får mittfältaren debutera först i dag.

”Seb” är uttagen i AIK:s startelva mot Brommapojkarna.

Han har tagit Sverige till kvartsfinal i VM och spelat Premier League-fotboll med Arsenal, Birmingham, Sunderland och Hull. Men när det handlar om A-lagsfotboll hemma i Sverige har Sebastian Larsson, i dag 33 år, aldrig gjort en match.

Efter närmare 17 år som utlandsproffs i England kommer mittfältaren i dag att få avbocka även den erfarenheten.

Alla nyförvärv startar

När AIK offentliggjorde sin startelva återfanns klubbens alla tre nyförvärv från sommaren i elvan.

Sebastian Larsson, Panajotis Dimitriadis och Heradi Rashidi spelar alla från start.

– Jag är 33 år och har aldrig spelat elitfotboll i det svenska seriesystemet över huvud taget, så det är klart att det känns lite speciellt. Men någonstans är resultatet det viktiga i fotboll, alla andra saker får man lägga åt sidan och det får bli en bisak nu, sade Larsson till AIK:s videokanal inför matchen.

Även BP:s enda nyförvärv från sommaren, den förre Djurgårdsspelaren Philip Hellquist, kommer till start i matchen.

Notervärt inför matchen är att BP ännu inte tagit poäng i en enda bortamatch i årets allsvenska, samtidigt som serieledande AIK fortsatt är obesegrade.

Allsvenskan

AIK logo

AIK

5 - 1

IF Brommapojkarna logo

IF Brommapojkarna

Friends Arena, Solna
Publik: 12781
Domare: Kristoffer Karlsson

Startelvor:

AIK (3-5-2): Oscar Linnér – Heradi Rashidi, Alexander Milosevic, Per Karlsson, Panajotis Dimitriadis, Rasmus Lindkvist – Sebastian Larsson, Enoch Kofi Adu, Kristoffer Olsson – Nicolas Stefanelli, Henok Goitom

Brommapojkarna (4-4-2): Nikola Petric – Johan Falkmar, Martin Rauschenberg, David Ochieng, Erik Figueroa – Markus Gustafsson, Fritiof Björkén, Moustafa Zeidan, Alexander Nilsson, Eric Johana Omondi, Philip Hellqvist

Matchstart: 15.00

Plats: Friends Arena, Solna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.