Sebastian Larsson inatt: ”Gått så långt att vi inte bryr oss”. Foto: Bildbyrån

Sebastian Larsson inatt: ”Ett samhällsproblem – förblir oacceptabelt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha utsatts för näthat i går på grund av den orsakade straffen mot Spanien valde Sebastian Larsson att svara.

På Instagram publicerade han ett långt inlägg där han går hårt åt ”hatarna”.

”Det finns en liten men högljudd grupp människor som tar varje tillfälle att spy ur sig hat på i sociala medier. Det är ett samhällsproblem, skriver han på Instagram.

Sebastian Larsson var olycklig och råkade täcka ett inlägg med handen när Spanien fick straff i den andra halvleken.

Efter det fick han flera hårda kommentarer mot sig.

EM-kval fotboll

Till exempel: ”Gör svenska folket en tjänst, ge upp, ge din plats till ngn yngre fotbollsspelare” ”Du är slut.” ”Värdelös.. du gör ingen nytta i landslaget.” ”Gå i pension.” ”Du är fruktansvärt dålig.” ”Fortsätt gå ner i spelargången och kom inte tillbaka på landslagsplanen äckel.”

Efter det formulerade Larsson ett långt inlägg på Instagram där han skriver om de tiotalet kommentarerna:

”Den stora majoriteten är där och stöttar oss”

”Det finns en liten men högljudd grupp människor som tar varje tillfälle att spy ur sig hat på i sociala medier. Det är ett samhällsproblem. Det har gått så långt att vi spelare (och det drabbar verkligen inte bara oss) mer eller mindre rycker på axlarna åt hatet. Men det är och förblir oacceptabelt. Vi är fler som måste göra mer för att få bort hatet. Imorgon drabbar det någon som tar det betydligt hårdare än jag”.

Men Larsson skrev också om vilken ära det är att representera Sverige.

”Jag känner alltid en enorm stolthet när jag representerar Sverige. Det stöd vi får, oavsett var vi spelar är fantastiskt. Jag vet att den stora majoriteten är där och stöttar oss även när det går tungt”.

Landslagskollegorna stöttar

Hatet mot Larsson kan vägas i ljuset av att Jimmy Durmaz, efter sommarens VM-match mot Tyskland, utsattes för en hatstorm och där en person senare dömdes för brott.

Efter sitt inlägg svarade flera av ”Sebs” landslagskollegor, så som Alexander Isak, John Guidetti, Jimmy Durmaz, Emil Forsberg och Ludwig Augustinsson, med stärkande emojis.

Han fick också många stöttande kommentarer av privatpersoner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet