Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Caroline Seger ser fram emot storpublik i premiären. Foto: Bildbyrån

Publikfest i Sveriges EM-premiär: ”Det här man har drömt om”

Uppdaterad
Publicerad

Hela 23 000 biljetter är sålda till Sveriges EM-premiär mot Nederländerna som spelas på Bramall Lane i Sheffield i morgon. Lagkapten Caroline Seger ser fram emot ett starkt stöd.

– Otroligt kul. Det är detta man drömmer om och har drömt om hela sin karriär, säger hon till SVT Sport.

23 000 biljetter sålda. 2 600 av dem är till svenska supportrar. Det är just nu bara matcher med hemmanationen England som har lockat större intresse under det pågående europamästerskapet.

– Att det kommer vara mycket svenska fans på plats är otroligt kul. Det är jätteskönt att ha den stöttningen i ryggen. De holländska fansen är också många och de följer gärna med på alla mästerskap. Det blir förhoppningsvis en väldigt fin inramning, säger Seger.

Hon får medhåll av sin lagkamrat Fridolina Rolfö.

– Det betyder otroligt mycket. Det är så man vill att det ska vara. Det är en mästerskapsstart med massa svenska fans på plats, man vill ju inget annat, säger hon.

Mästerskapet i England ser ut att bli det största genom tiderna på damsidan.

– Det är alla damfotbollsspelare som har använt sina röster och fötter. Man har vunnit mark och nu står vi här och får uppleva det här i England som är en fantastisk fotbollsnation. Det är mycket hårt jobb bakom och mycket historia, säger Seger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.