Foto: BILDBYRÅN

Segers kritik mot egna tränaren – efter CL-segern

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Seger satt på bänken hela Champions League-finalen när hennes Lyon besegrade Paris Saint-Germain.

Efter matchen talar hon om en total brist på förtroende från sin tränare Gerard Precheur.

– Jag tror inte om jag så var den sista människan på jorden att han skulle ha bytt in mig, säger Seger till SVT Sport.

Caroline Seger satt på bänken under hela Champions League-finalen mot Paris Saint-Germain. Lyon-tränaren Gerard Precheur genomförde sitt tredje och sista byte i förlängningen, och då stod det klart att det inte skulle bli någon speltid för den svenska stjärnan.

När SVT Sport når Seger pågår titelfirandet alltjämt i omklädningsrummet. 32-åringen är glad, men utan att ha varit inblandad i finalen är det med en speciell känsla.

– Det är klart att det är speciellt när man inte får spela. Det är man inte supervan vid. Det är otroligt skönt att få ha vunnit den här titeln. Man är ju glad, men det är på ett annorlunda sätt.

För du såg rätt glad ut vid firandet?

– Ja men vad fan, man vill ju ändå vinna.

Hade du kvar förhoppningen om att få hoppa in i förlängningen?

– Ja det har man hela tiden. Jag skulle egentligen kommit in i andra halvlek. Men vi hade en spelare som var lite sjuk och sen skadade sig Alex (Morgan reds anm.) sig väldigt tidigt. Då förändrades allting. Då skulle forwards in i stället, säger Seger innan hon kommer in på sin tränare Gerard Precheur – som lämnar efter säsongen:

– Man hoppas ju in i det sista, men han… jag tror inte om jag så var den sista människan på jorden att han skulle ha bytt in mig.

Det är så illa alltså?

– Ja, jag vet inte… man känner att tränaren inte har så mycket förtroende för en när man inte får komma in i en sån här viktig match. När man är så pass rutinerad och erfaren. Då känns det så.

Har du pratat med honom efter matchen?

– Nä, och det tänker jag inte göra heller. Det får stå för honom.

Vad gäller Segers framtid inom klubbfotbollen råder fortfarande oklarhet.

– Jag vet inte. Jag vill inte fundera på det just nu. Jag vill bara fira detta. Jag har mycket att se fram emot i sommar också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.