Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör sportchef Theres Sjögrans kritik mot firandet. Foto: Bildbyrån

Seger kritisk mot pokalregeln: ”Det är helt absurt”

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård fick idag lyfta mästarbucklan på bortaplan, två veckor efter att ha blivit svenska mästare.

Ett upplägg som laget inte är nöjt med.

– Det är helt absurt, säger lagkaptenen Caroline Seger till Fotbollskanalen. 

Enligt reglerna ska pokalen få lyftas av mästarlaget enbart i den sista omgången, oavsett om de spelar på hemmaplan eller bortaplan.

I det här fallet innebar det att Rosengård varken fick lyfta pokalen när det blev klart för två veckor sedan, eller framför fansen under den sista hemmamatchen för säsongen.

”Helt absurt”

– Det är helt absurt. Jag förstår inte hur det har gått så många år och så många säsonger då det här har blivit fel. Jag har inga problem att det blir så när det avgörs i den sista omgången. Men vi har också vetat om att vi har vunnit och då kan man lika gärna ha med pokalen i Malmö, säger Caroline Seger till Fotbollskanalen. 

Men Rosengård vill nu att regeln ska ändras och ska därför lämna in en motion till svenska förbundet.

– Det är ingen ceremoni idag. Det är klart att vi skulle lyfta bucklan på hemmaplan i måndags när det var klart. Nu är det som det är, säger Rosengårds Therese Sjögran till SVT Sport.

”Känns fattigt”

– Jag tycker att det blev väldigt platt idag. Det känns fattigt. Även från förbundets sida måste jag säga. Det är tråkigt.

Du är inte nöjd med hur förbundet hanterat det hela?

– Nej, jag är inte det. Vi kommer att göra allt vi kan för en förändring. Oavsett vem som vinner nästa år så ska det laget få lyfta bucklan på hemmaplan. Eller där man i alla fall vinner.

KLIPP: Här är Rosengård lyfta SM-bucklan till slut:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.