Foto: Bildbyrån

Seger spelklar när Rosengård jagar guldet

Uppdaterad
Publicerad

Både Caroline Seger och Anna Anvegård är helt återställda och tillgängliga för spel i dagens match mot Vittsjö (SVT1 kl 14.50) där Rosengård kan säkra SM-guldet.

– Vi har samma matchtrupp som mot Linköping senast. Enda skillnaden är att alla är friska och kan starta om det behövs, säger Rosengårds tränare, Jonas Eidevall till Sydsvenskan.

Rosengård kan säkra första guldet sedan 2015 och sammanlagt det sjätte guldet på 2010-talet. Men då krävs minst en poäng mot Vittsjö i eftermiddag, en match som sänds i SVT1 med start 14.50.

Laget hade chansen att säkra guldet i den senaste omgången men fick ”bara” med sig en poäng mot Linköping. Både Caroline Seger och Anna Anvegård har dragits med skador men fanns med på bänken, där den sistnämnde byttes in i den 70:e minuten.

Den rutinerade och viktiga Caroline Seger har missat de tre senaste omgångarna i Allsvenskan och Sveriges två EM-kvalmatchen på grund av en vadskada.

I det som kan bli Rosengårds guldmatch är båda tillgängliga men det är ännu oklart om de kommer starta, även om man eventuellt kan ana det.

– Det blir väl en något annorlunda laguppställning än senast, erkänner Eidevall.

Vittsjö jagar CL-plats

Med två matcher kvar är glappet mellan Rosengård och tvåan Göteborg sex poäng och elva måls fördel för Rosengård, som måste ta poäng för att säkra guldet på egen hand. Vittsjö i sin tur jagar en Champions League-plats och kommer göra allt för att förstöra festen på Malmö IP. Senast lagen möttes blev det 0-0.

– Jag tror det kommer att bli samma typ av match. Vittsjö skapade inte mycket och var kompakta. Vi kommer nog att möta samma typ av motstånd.

Skulle Rosengård förlora matchen kan man fortfarande bli mästare idag, om Göteborg tappar poäng hemma mot Växjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.