Caroline Seger. Foto: Bildbyrån

Seger om löneskillnaderna: ”Kan inte blunda längre”

Uppdaterad
Publicerad

I Norge har man kommit överens om att herr- och damlandslaget i fotboll ska få samma ersättning. Det gläder den svenska lagkaptenen Caroline Seger.

– Det är väldigt inspirerande och kul att herrarna tar ställning och visar att de vill vara med och hjälpa till och ge bättre förutsättningar för damer, säger hon till Radiosporten.

De svenska damerna förhandlar just nu om ett nytt avtal och Seger vet i dagsläget inte vad det kommer att landa i.

Hon lägger ändå inte ett särskilt stort ansvar på de blågula herrarna.

Damlandslaget i fotboll

– Jag vill definitivt inte svartmåla våra herrar på något sätt och säga hur de ska göra. Varje förbund gör som de vill och så får vi se vad som händer sedan, säger hon.

”Sätter press på förbunden”

Seger tror att avtalet som slutits i Norge också kommer ge positiv effekt i andra länder.

– Det sätter ju press på förbunden och förhoppningsvis sätter det press på Uefa och Fifa, att man inte kan blunda längre för hur verkligheten ser ut.

– Det finns inget att skylla på längre. Publiktrycket under mästerskap är stort, och vi syns och hörs i tv och tidningar. Med fler nationer som gör det följer naturligtvis fler efter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet