Seger tillbaka som målskytt efter VM-bronset

Det är bara några veckor sedan Caroline Seger tog VM-brons med det svenska landslaget. Tillbaka i Rosengårdtröjan och damallsvenskan visade hon storform och var involverad i det mesta laget skapade. Till slut satte lagkaptenen själv dit 5-0-målet.

Rosengård, som hade hela sex spelare i VM i Frankrike tidigare i somras, ställdes mot Växjö, som ligger i botten av tabellen, när damallsvenskan startade igen.

Hemmalaget tog kontroll över matchen direkt. Efter 25 minuter slog Caroline Seger en hörna för sitt Rosengård – en boll som letade sig fram till backen Glódís Perla Viggósdóttir som satte 1-0.

I 34:e minuten lyfte Seger in bollen till Hanna Bennison framför mål och ledningen dubblerades till 2-0.

Tre minuter senare var det dags igen, och återigen var Caroline Seger involverad. I protokollet noterades dock Jelena Cancovic, som slog in frisparken via en Växjöspelare, för 3-0-målet.

Tog hand om straffen

Större delen av andra halvlek blev betydligt mindre händelserik, men med tio minuter kvar att spela såg Rosengård till att putsa till siffrorna ytterligare. Efter ett skott i ribban av Sanne Troelsgaard satte Sofie Svava bollen i mål.

Rosengårds Anam Imo var sedan nära att peta in bollen i öppet mål men lyckades inte. Däremot blåste domaren straff – och då klev Caroline Seger fram. Bronsmedaljören tvekade inte en sekund när hon sköt bollen rätt i mål.

I och med segern hakar Rosengård på Kopparbergs/Göteborg, som tidigare under söndagen vann över Vittsjö med 4-2, i toppen av tabellen. Rosengård är nu ett poäng bakom Göteborg.