Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linda Sembrant. Foto: Bildbyrån/Rörligt SVT

Sembrant tillbaka i full träning igen

Uppdaterad
Publicerad

Efter OS-missen på grund av en korsbandsskada har Linda Sembrants form inför EM oroat en aning. Men i dag kunde landslagsveteranen äntligen delta i den kollektiva fotbollsträningen igen. 

– Jag är jätteglad att jag kunde kliva in och vara med på stora delar av träningen, säger Linda Sembrant till SVT Sport.

35-årige Sembrant är tillbaka i mästerskapssammanhang efter att en korsbandsskada stoppat henne från OS i Tokyo. Men förlägret i Båstad började på sämsta sätt för mittbackskuggen, som fick gå av träningen efter en stukning i foten. Därefter har hon haft individuell träning. 

Vid den sista träningen inför avresan mot matchstaden Sheffield meddelade landslagsläkaren Houman Ebrahimi att den individuella träningen gett effekt. Linda Sembrant kunde medverka under stora delar av den kollektiva fotbollsträningen. Hon körde även ett individuellt pass, när lagkompisarna hade träningsfri dag.

– Jag var inte med och spelade golf, jag tränade i stället, säger Sembrant och skrattar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet