De mest hårdföra fansen i Beitar Jerusalem tillhör ”La Familia”. De motsätter sig att en shejk köpt in sig i klubben. Foto: TT

Shejk köper in sig i israelisk klubb med arabfientlig supporterfalang

Uppdaterad
Publicerad

En shejk har köpt hälften av aktierna i den till vissa delar arabfientliga israeliska klubben Beitar Jerusalem.

Vissa av de hårdföra fansen i ”La Familia”, som öppet stoltserar med att vara rasistiska mot arabiska och muslimska spelare, protesterar mot beslutet.

– Det är en historisk dag för Beitar och det starkaste beviset för nödvändigheten av ett samarbete med muslimerna och den arabiska världen i kriget mot rasimen, säger klubben och visar upp bilder på shejken iförd en halsduk i Beitars färger.

Shejken Hamad Bin Khalifa Al Nahyan från den styrande familjen i Förenade Arabemiraten har köpt runt hälften av aktierna i Beitar Jerusalem, som aldrig haft en arabisk spelare i truppen, för 775 miljoner kronor. Dealen är en efterdyning av den politiska normalisering som Trump-regeringen fick till i regionen i höstas.

”Hört mycket om den förändring som ägt rum”

– Jag är förväntansfull inför att gå in i en så ärofull klubb. Jag har hört mycket om den förändring som ägt rum i klubben och vad som händer. Jag är glad över att vara en del av det, säger Hamad Bin Khalifa Al Nahyan enligt Middleeasteye. 

Vissa av de hårdföra fansen i ”La Familia”, som öppet stoltserar med att vara rasistiska mot arabiska och muslimska spelare, protesterar mot beslutet och slagord har sprejats utanför stadion.

Andra fans är positiva till beslutet, inte minst att få in så mycket pengar och har tröttnat på att klubben under så lång tid fört en tynande tillvaro utan framgångar på planen.

De satte uppe en banderoll i kontrast till slagorden och välkomnade shejken till klubben.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer