Simon Kroon är klar för Östersund Foto: Bildbyrån

Simon Kroon återvänder till Sverige – klar för Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Östersund, som har tappat flera tongivande spelare den här sommaren, bland annat Ken Sema – bygger om. Simon Kroon, med ett förflutet i Malmö är klar för klubben.

”Bästa alternativet”, säger 25-årige Kroon till klubbens webbplats.

Östersund FK har gjort klart med mittfältaren Simon Kroon som lämnar danska Midtjylland för spel i den allsvenska tabellfemman.

– Av de alternativ jag hade när jag ville flytta från Danmark så kändes Östersunds FK som det klart bästa, säger 25-årige Kroon till klubbens webbplats.

Simon Kroon har tidigare spelat i Malmö FF där det blev 51 matcher. Han gick till danska SønderjyskE 2016 och kom till Midtjylland i januari 2017 men lånades i våras ut till SønderjyskE.

Östersund bygger om

Utöver tränaren Graham Potter (Swansea), har Östersund tappat Ken Sema (Watford), Brwa Nouri (Bali United) och Sotirios Papagiannopoulos (Köpenhamn). Dessutom ryktas fixstjärnan Saman Ghoddos försvinna inom kort.

Kontraktet med Östersund är på tre och ett halvt år.

Östersund har tidigare i veckan värvat Engelsmannen Jerell Sellars från Cheltenham, och Henrik Bellman från FC Köpenhamn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.