Sirius bröt sin förlustsvit då de kryssade mot Elfsborg. Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

Sirius bröt förlustsviten – kryssade mot Elfsborg

Sirius hade fem raka förluster.

Och även i dag såg det tungt ut.

Elfsborg tog ledningen – och var helt överlägset.

Men Sirius lyckades kvittera, och tog en poäng.

Sirius har haft en riktigt tung sommar. De hade inför dagens match mot Elfsborg fem raka förluster, och åtta raka utan seger.

Inte sedan 1–0-matchen mot Norrköping i juni hade de tagit en trepoängare.

Såg mörkt ut

Och någon trepoängare blev det inte heller i dag. Men i alla fall en poäng, som kan komma att bli ytterst viktig i den jämna bottenstriden.

Men det såg mörkt ut. Den första halvltimmen var Elfsborg helt överlägset, och gjorde till slut även 1–0. Målet kom efter 27 minuter, då Simon Olsson i en tilltrasslad situation i straffområdet till sist via en strumprullare fick in bollen i mål.

Mål efter inkast

Men efter målet spelade Sirius upp sig, och redan två minuter in i den andra halvleken kvitterade de – med sitt första avslut på mål.

Efter ett inkast långt upp på offensiv planhalva fick Sam Lundholm bollen. Han vände bak och slog ett väl avvägt inlägg som Christer Gustafsson nickade in, välplacerat vid den vänstra stolpen.

Elfsborg styrde

Och det målet blev matchens sista. Elfsborg hade ett kompakt spelövertag, och skapade en hel del farliga chanser. Men Lukas Jonsson storspelade, och såg till att Sirius fick med sig en poäng hem till Uppsala.

– Vi är starka här hemma, det syns. Vi får med oss en poäng, men vill ju självklart ha med oss tre. Det är tungt, säger Elfsborgs Simon Strand till C More.

Det oavgjorda resultatet gör att Sirius utökar avståndet ner till Falkenberg på kvalplats. Laget har nu tre poängs försprång.

– Det här var verkligen ett stort steg framåt för hela laget, säger målvakten Lukas Jonsson till C More.