Sirius bröt negativa trenden efter drömmål

Två formsvaga lag i prekära tabellägen möttes på Studenternas IP. Då blixtrade Christer Gustafsson till med en drömmål av högsta allsvenska klass och lade grunden för Sirius 2-0-seger mot Falkenberg.

– Den satt fint. Det var skönt. Det var en som som inte kändes på foten, så var det ju ett ganska fint tillbakaspel av Philip, säger Christer Gustafsson till C More.

Man kan bli deprimerad för mindre än Sirius och Falkenbergs resultadrader de senaste månaderna. Sirius behövde vinna för att inte gå tio raka omgångar utan seger. Falkenberg ville i sin tur undvika sin fjärde raka förlust och 21 raka bortamatch i allsvenskan utan seger.

Mål i tredje raka: ”Det såg kanske svårt ut...”

I hemmalaget går det mesta genom Sam Lundholm och Philip Haglund, duon har stått för eller spelat fram till tolv av de 14 senaste Siriusmålen. Allt var alltså i sin ordning när Philip Haglund rullade bollen snett bakom halvcirkeln och Christer Gustafsson tackade genom att borra in bollen bakom en chanslös Hampus Nilsson.

– Jag kom så fint till bollen. Det såg kanske svårt ut. Men det var ganska enkelt, säger Gustafsson till C More.

Gustafsson har i sin tur nu gjort mål i tre raka matcher. Kanske har vinden vänt för Sirius. Även om Falkenberg inte är den mest skräckinjagande motståndaren i den här serien bjöd hemmalaget de strax över 4000 åskådarna på stundtals rätt så underhållande fotboll.

Falkenberg kvar på kvalplats

Efter en dryg timme frispelade den ständige poängmakaren Philip Haglund Elias Andersson som i öppet mål kunde rulla in 2-0. Det behövde han inte då en FFF-försvarare han emellan och stötte in bollen i eget mål.

När Falkenberg i slutet jagade ett reduceringsmål visade också också Lukas Jonsson varför han tagit över platsen som förstemålvakt. Edi Sylisufajs avslut från knappt fem meter avstyrdes med en smått otrolig reflexräddning.

Falkenberg är kvar på kvalplats medan Sirius ger sig själva lite andrum, nu sex poäng före gästerna.