Adam Ståhl blev matchvinnare för Sirius. Foto: Bildbyrån

Sirius fixade viktiga poäng efter mäktig vändning

Uppdaterad
Publicerad

Vilken vändning, Sirius.

0–2 blev 3–2 på en halvtimme borta mot Mjällby – och Uppsalalaget tog ett jättekliv mot förnyat allsvenskt kontrakt.

I 53:e minuten skickade Mjällbys U21-landslagsspelare Amin Sarr läckert in 2–0 i bortre krysset bakom August Ahlin i Siriusmålet. I det läget fanns egentligen ingenting som talade för att Sirius, med tre raka förluster bakom sig, skulle resa sig på Strandvallen.

Men gästerna gav sig inte. Adam Ståhl reducerade först i 58:e och sju minuter senare forcerade inhopparen Edi Sylisufaj in 2–2 för Sirius.

Och det skulle komma mer.

”Riktigt jävla gött”

På ett vänsterinlägg i 88:e minuten mötte wingbacken Ståhl perfekt med pannan och nickade in segermålet för Sirius. De blåsvarta kunde lite senare fira en efterlängtad trepoängare, som tar laget upp till tionde plats i tabellen.

– Riktigt jävla gött att få med tre poäng, säger matchvinnaren Ståhl till Discovery+.

I stället är det Mjällby som med tre matcher kvar ligger risigare till i kampen om att undvika kval för att hänga kvar i fotbollsallsvenskan.

– Riktigt surt att vi släpper in dem i matchen, säger Amin Sarr till Discovery+.

Sirius har 33 poäng och Mjällby 31. Degerfors, i nuläget på den skrämmande kvalplatsen, har 28 och möter 32-poängaren Häcken borta på söndagen.

I den drös lag som är inblandade i kvalstriden finns också IFK Göteborg, Varberg (båda 34 poäng) och Halmstad (30).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.