Foto: Bildbyrån

Siriusspelaren rasande: ”Funderar på att överklaga”

Uppdaterad
Publicerad

Sirius Jesper Arvidsson stängs av i två matcher efter att ha uttryckt stark domarkritik öppet på sociala medier.

– Jag ska nog fundera på om jag ska överklaga, säger Arvidsson till SVT Sport.

”Tro fan blindstyret inte blåser nu. Sopa!”. Så skrev 33-åringen på Twitter efter en straffsituation i den allsvenska 4–2-segern mot Elfsborg i början av oktober.

Nu stängs Jesper Arvidsson av i två matcher. Avstängning, som utdömts av Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd, träder i kraft när Sirius gästar Karlstad FK och Halmstad i Svenska cupen-gruppspelet i februari nästa år.

När SVT Sport pratar med Arvidsson är han kritisk mot beslutet.

– Jag kan förstå att man blir avstängd om man ser till orden som används, även om jag har sagt betydligt fulare ord till domare på planen som inte har renderat i någonting alls. Men jag ställer mig frågandes till att jag inte nämnt någon domare eller match i tweeten, så det är en bedömning från förbundets sida om vilken match det handlar om, säger Arvidsson till SVT Sport.

Bortsett från olaga hot, tycker du det finns någon gräns där det är okej att stänga av spelare på grund av Twitter-uttalanden?

– Jag kan tycka att man får komma med kritik, sedan kanske inte ord som ”sopa” är en särskilt nyanserad kritik direkt. Det är en komplex fråga om vad som är rätt och fel, men man ska väl inte vara allt för klumpig, säger Arvidsson.

Förbundet bedömer att kritiken riktades mot huvuddomare Robert Daradic när han dömde straff till Elfsborg men inte till Sirius. Backen var avstängd i matchen. Nu funderar han på att överklaga domen.

– Jag ska nog fundera på om jag ska överklaga. Hade jag skrivit ut vem jag tyckte var ett ”blindstyre”, då är det en helt annan femma kan jag tycka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.