Zinedine Zidanes Real Madrid föll mot Sjachtar Donetsk igen. Foto: Bildbyrån

Sjachtar Donetsk chockade Real Madrid – igen

Uppdaterad
Publicerad

Real Madrid ligger illa till i Champions Leagues gruppspel. För andra gången på en dryg månad chockade Sjachtar Donetsk den spanska giganten och vann med 2-0.

– Nu har vi en match kvar – vi måste vinna den och gå vidare, säger Real-tränaren Zinedine Zidane.

För en dryg månad sedan chockade ett coronadrabbat Sjachtar Donetsk Real Madrid på bortaplan och vann med 3-2.

Sedan dess har Real Madrid kryssat mot Borussia Mönchengladbach och tagit två raka segrar mot Inter.

Men en vinst var alltjämt önskvärd för Real när de under tisdagskvällen gästade Sjachtar i ett Kiev som bjöd på snöfall.

Trots flera fina lägen, bland annat en tidig stolpträff från Marco Asensio, stod det 0-0 i halvtid.

Sjachtar före på inbördes möten

I andra halvlek gjorde Sjachtar som i den första matchen, chockade Real Madrid. I den 56:e minuten ställde hemmalaget om och inbytte Dentinho kunde sätta 1-0.

Och med knappa tio minuter kvar av full tid stod Manor Solomon för en fin prestation när han avancerade och borrade in 2-0 med högerfoten, något som blev slutresultatet.

Med en omgång kvar av gruppspelet ligger Real Madrid trea i grupp B, på samma poäng (7) som Sjachtar. Men ukrainarna har fördel av inbördes möten.

– Vi har haft dåliga resultat den senaste tiden men den enda vägen framåt är att fortsätta. Det här var en ”final” som vi var förberedda på, men bollen ville bara inte in i kväll. Nu har vi en match kvar – vi måste vinna den och gå vidare, säger Real-tränaren Zinedine Zidane till uefa.com.

Rafflande sista omgång

Real Madrid möter i den sista omgången Borussia Mönchengladbach på hemmaplan medan Sjachtar möter Inter på bortaplan.

Just Inter tog en blytung 3-2-seger borta mot Mönchengladbach senare under kvällen sedan Romelu Lukaku gjort både 2-1 och 3-1.

Alassane Pléa, som stod för ett hattrick mot Sjachtar för en månad sedan, såg ut att göra om bedriften mot Inter och ge sitt Mönchengladbach en viktig poäng. Men hans sena 3-3-mål dömdes bort sedan en VAR-granskning dömt lagkamraten Breel Embolo, som påverkade spelet, offside.

De leder alltjämt gruppen på åtta poäng och Inter är fortsatt fyra, men nu med fem poäng. Inför den sista omgången har därmed alla fyra lagen chans till avancemang.

UEFA Champions League

Shakhtar Donetsk logo

Shakhtar Donetsk

2 - 0

Real Madrid logo

Real Madrid

Olimpiyskyi, Kiev
Publik: 0
Domare: Ovidiu Hategan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.