Vilde Böe Risa och Martin Sjögren i samspråk. Foto: Bildbyrån

Norges coach Martin Sjögren känner sig rånad: ”Känslan är så”

Uppdaterad
Publicerad

En straff som dömdes efter VAR-granskning var skillnaden mellan värdnationen och VM-favoriten Frankrike och outsidern Norge.

Norges förbundskapten Martin Sjögren kände sig rånad efteråt.

– Känslan är så, situationen är över, säger han till SVT Sport.

Det var en match som utvecklade sig till något riktigt oförutsägbart i andra halvlek. Frankrike tog ledningen direkt och tog över matchen. Mitt i den franska pressen kom ett sällan skådat självmål, som tog Norge in i matchen.

Och lite från ingenstans, sett till matchbilden i alla fall, fick Torrent en spark på låret. Efter VAR-granskning blåste domaren straff och Le Sommer sänkte Norge.

– Det är inget spelmål. Det är något de hittar på en videofilm efter att situationen är överspelad, jag hade hellre sett att de fick göra ett riktigt mål, säger Sjögren som inte har något emot VAR men rent känslomässigt upplever förlusten som tung:

– Det känns bittert att stå här utan en poäng. Stolt över det spelarna presterar samtidigt.

Vad är det som saknas?

– Jag tycker egentligen inte vi saknar så mycket. Vi vet att Frankrike är en av de största favoriterna. Vi i Norge visar att vi är ett lag att räkna med.

VM

Frankrike logo

Frankrike

2 - 1

Norge logo

Norge

Allianz Riviera, Nice
Publik: 34872
Domare: Bibiana Steinhaus

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.