Håkan Sjöstrand om de nya restriktionerna. Foto: SVT/Bildbyrån

Sjöstrand: ”Det blev jag besviken på”

Uppdaterad
Publicerad

Från den 1 juni kan det bli 500 personer på till exempel fotbollsläktare.

Men Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand är inte nöjd.

– Som jag uppfattar det så inför man ett maxtak på 500 personer på idrottsevenemang och då blir det inte träffsäkert, säger han till SVT.

Från Svenska fotbollförbundet och elitfotbollens intresseorganisationer har man under coronapandemin efterlyst ett regelverk där man tar hänsyn till arenans kapacitet då publikgränser sätts.

Då regeringen idag meddelade om vilka gränser som gäller från den 1 juni var de enda faktorerna som beaktades om evenemanget är inomhus eller utomhus och om det är anvisade sittplatser.

Corona och idrott

– 1 juni händer det i varje fall något, men med respekt för den höga smittspridningen som finns så vill man ju ändå införa träffsäkra restriktioner. Som jag uppfattar det nu så inför man ändå ett maxtak på 500 personer på idrottsevenemang och då blir det inte träffsäkert. Är det något vi har framfört med all tydlighet så är det att man måste anpassa sig efter arenornas kapacitet, infrastruktur, antal entréer och liknande. Så det beskedet blev jag besviken på, säger Håkan Sjöstrand.

Generalsekreteraren upplever att man inte har fått gehör för sina synpunkter.

– Vi har framfört det flera gånger, senast förra veckan. Men nu får vi ett besked som tyder på något annat. Vi har jobbat igenom det här så otroligt länge.

Publik från 1 juni

Inomhus utan anvisade sittplatser: 8

Inomhus med anvisade sittplatser: 50

Utomhus utan anvisade sittplatser: 100

Utomhus med anvisade sittplatser: 500

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet