Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Nederländska mardrömmen – här tvingas målvakten till byte

Uppdaterad
Publicerad

Sverige spelade EM-premiär mot Nederländerna.

I den första halvleken kolliderade flera nederländskor i samband med ett inlägg.

Målvakten Sari van Veenedal såg omskakad ut efter situationen och tvingades senare till ett byte.

– Helt plötsligt var jag på planen. Det gick snabbt! Det var lite nervöst, säger ersättaren Daphne van Domselaar till SVT Sport.

Det var i den 12:e minuten som situationen inträffade. De nederländska försvararna Lynn Wilms och Stefanie van der Gragt kolliderade bägge otäckt med målvakten Sari van Veenendal i samband med ett inlägg i det egna straffområdet. Det var främst den sistnämnda och Ajax-spelaren van der Gragt som grinade illa efter situationen.

Båda tog sig upp på benen efter behandling – men efter några minuter tvingades burväktaren till ett byte. Hon tog sig för axeln och kunde inte spela vidare. Kallduschen därmed ett faktum för Nederländerna när van Veenendal, som tillhört toppskiktet på sin position, byttes ut mot 22-åriga Daphne van Domselaar, till vardags i Twente.

Oturen tog inte slut där för Nederländerna.

När svenskan Jonna Andersson skickade in ett inlägg i den 40:e matchminuten försökte mittbacken Aniek Nouwen rensa, men fastnade i gräset och vred till foten rejält. Försvararen haltade ordentligt och byttes ut. In kom Twente-backen Marisa Olislagers, 21.

Matchen slutade sedan 1-1.

EM

Nederländerna logo

Nederländerna

1 - 1

Sverige logo

Sverige

Bramall Lane, Sheffield
Publik: 21342
Domare: Cheryl Foster
EM
Grupp C - 2022
#LagSVOFGM-IMMP
1
Sverige logotypSWESverige
32108-2+67
2
Nederländerna logotypNEDNederländerna
32108-4+47
3
Schweiz logotypSUISchweiz
30124-8-41
4
Portugal logotypPORPortugal
30124-10-61

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.