Skadeförföljde Karlsson Lagemyr hjälte för Blåvitt

Skadeförföljde Patrik Karlsson Lagemyr sköt tre poäng till IFK Göteborg borta mot nykomlingen Varberg.

0-1 blev 2-1 – där ”Paka” gjorde sitt första mål sedan återkomsten från den senaste skadan.

– Det är sjukt. Det är väldigt känslosamt. Om jag ska vara ärlig så kom tårarna, säger matchhjälten till SVT Sport.

Den skadeförföljde 23-åringen,som missade höstsäsongen av fjolårssäsongen, skapade flera riktigt bra lägen. Bland annat genom ett samarbete med Tobias Sana.

– Tyvärr hade jag inte siktet inställt där. Det är ganska lugnt just nu att jag missade det.

Det var först i slutskedet som han hittade nätet, för första gången sedan den 13 maj i fjol. I den 86:e minuten höll han sig framme efter en hörna och trycker upp bollen i nättaket från nära håll, fint framspelad av Hosam Aiesh. Blåvitts första seger för säsongen.

– Man kan säga att det inte är första gången jag går igenom en lång rehabperiod. Jag fick göra det nu igen och komma tillbaka och spela 90 minuter och få avgöra.

Båda mittbackarna tvingades utgå

– Egentligen hade jag bara velat hoppa upp bland fansen och njuta. Jag har saknat det här så mycket. Man är stolt.

Blåvitts mittback, Kristopher da Graca, hade en tung första halvlek. Först stod han för ett självmål i den 15:e minuten, sedan tvingades han utgå skadad, efter att ha blivit kapad av Alibek Aliev. Dessförinnan hade mittbackskollegan, André Caslir, tvingats utgå med en huvudskada. Hur allvarliga skadorna är står fortfarande oklart.

Kunde inte upprepa bedriften

Asrit Selmani stod för två mål och en assist i Varbergs premiärseger mot Helsingborg. Med honom skadad i dagens match lyckades laget inte upprepa bedriften i den allsvenska hemmapremiären.

Laget hade visserligen bra lägen att återta ledningen efter att ha tappat 0-1-ledningen. Daniel Krezic fick ett jätteläge i straffområdet efter att inhopparen Luke Le Roux flygit fram på högerkanten. Varberg hade även fler bra chanser, både att göra 2-1 men även att kvittera till 2-2.