Foto: TT

Skadelistan efter oavgjorda mötet: Modric, Bale, Kovacic...

Uppdaterad
Publicerad

Det small ordentligt på sina håll när Wales tog emot Kroatien i EM-kvalet. Båda Real Madrid-stjärnorna Luka Modric och Gareth Bale skadades, den förste så allvarligt att han fick hjälpas av planen i matchen som slutade 1-1.

Grupp E är långt ifrån avgjord. Samtliga lag förutom Azerbajdzjan har chansen att ta en av två direktplatser till EM. I Cardiff var det kamp om varje millimeter från avspark.

Manchester United-spelaren knockades

Domagoj Vida vägde tyngst i en luftduell med Daniel James. Den 21-årige Manchester United-spelaren blev liggandes i gräset och såg av tv-bilderna att döma medvetslös ut. Han kunde dock efter några minuter fortsätta att spela.

EM-kval fotboll

Ethan Ampadu hade också svårt att resa sig efter att ha kolliderat med Bruno Petkovic i inledningen av andra halvlek. Kroaten varnades, precis som Vida i föregående situation.

Chelseamittfältaren klev av i paus

Då hade kroaterna redan tvingats till sitt första byte redan i paus. Mateo Kovacic kunde inte spela vidare efter att Ben Davies sprungit in i honom från sidan. Medan Kovacic vred sig i smärtor passade dessutom Gareth Bale på att göra 1-1. Det är ingen överdrift att säga att kroaterna inte var nöjda med domaren Björn Kuipers.

Realduon skadade i slutet

I slutminuterna gick Luka Modric in så hårt i en satsning att han belönades med gult kort, men också gjorde illa sig och fick hjälpas av planen. Samtidigt sågs hans klubbkamrat Gareth Bale halta.

1-1 blev också slutresultatet. Nikola Vlasic gjorde VM-silvermedaljörernas mål efter bara nio minuter. Kroatien toppar gruppen på 14 poäng före Ungern (12), Slovakien (10) och Wales (8). 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet