Skärpning i boxen mot Thailand

Publicerad

I den svenska premiärsegern mot Chile satt målen långt inne. Lina Hurtig var en av inhopparna som bidrog i slutelvan. – De såg lite trötta ut när jag skulle in så det kändes väldigt positivt att jag kunde komma runt med min fart och utmana mycket en mot en, säger Hurtig till SVT Sport två dagar före avspark mot Thailand.

VM-debutanten Hurtig tycker att det svenska laget hanterade det långa regnavbrottet bra, men hoppas på bättre variation och passningsspel för att få ett tidigare ledningsmål mot Thailand.

– Sett till matchen mot Chile så var den sista passningen inte riktigt bra in i boxen, den slarvade vi med. Så sätter vi den mot Thailand så kan vi nog skapa betydligt fler mål.

Väntar ett starkare Thailand
I ett Sverige som dominerade spelmässigt i VM-premiären var rutinerade Sofia Jakobsson med sin fart i den startelva som jobbade hårt för att försöka få till det där sista, avgörande draget. Det var tufft att hitta vägar att, som så många gånger förut, forcera ett lågt liggande motståndarförsvar. Ett tålamodsprövande uppdrag.

– Först och främst är det svårt när man möter ett lag som har åtta spelare i boxen att hitta ytor var man ska slå in bollen. Men samtidigt hade vi en del lägen där vi kunde ha gjort mål. Och det gäller att vi är extra noga i de bitarna, säger Jakobsson till SVT Sport inför mötet med Thailand.

Både Sofia Jakobsson och Lina Hurtig betonar skärpning in i boxen och menar att de nu kommer möta ett Thailand som noga analyserat sin rekordstora förlust mot USA, 13-0, för att komma starkare mot Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer