Österrike vann straffarna mot Spanien – till semifinal. Foto: Bildbyrån

Skrällen: Österrike straffade Spanien

Uppdaterad
Publicerad

Manuela Zinsberger räddade och Sarah Puntigam satte den avgörande straffen. En straff som fastställde det faktum att ännu en skräll fullbordades i detta EM. Österrike slog ut Spanien och möter Danmark i semifinal.

Kvartsfinalen mellan Österrike och Spanien plockar troligtvis inte hem några priser varken som den bästa eller mest välspelade matchen under detta mästerskap.

Men den hade ändå sin dramatik, då detta blev den första matchen i detta EM att gå till förlängning och även straffar.

Straffar fick avgöra

Efter mållösa 90 minuter och förlängning, skulle vi få se mål i matchen. Och då levererade spelarna rejält. Vi fick se många vackra straffar och det tog fram sjätte straffen innan vi fick se en räddning.

Manuela Zinsberger räddade straffen från Silvia Meseguer och matchboll till Österrike. Då klev Sarah Puntigam fram. Hon visade inte prov på några nerver, utan placerade ditt matchbollen som gav Österrike en plats i semifinal – mot Danmark som tidigare i dag slog ut Tyskland.

Firar

Straffavgörandet (5-3)

Österrike: 1-0, Feiersinger

Spanien: 1-1, Garcia

Österrike: 2-1, Burger

Spanien: 2-2, Sampedro

Österrike: 3-2, Aschauer

Spanien: 3-2, Meseguer (Miss!)

Österrike: 4-2, Pinter

Spanien: 4-3, Corredera

Österrike: 5-3, Puntigam

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.