• Viktigt meddelande:

    Ett misstänkt farligt föremål har hittats i Upplands-Bro nordväst om Stockholm. Boende i närheten av kommunhuset i Kungsängen ombeds stanna inomhus tills vidare. Läs mer

Foto: Bildbyrån

Skrotar regel för Iniesta

Uppdaterad
Publicerad
Den japanska ligan har värvat friskt från La liga under årets transferfönster. Både Atlético Madrids Fernando Torres och Barcelonsstjärnan Andrés Iniesta har under sommaren skrivit på för japanska klubbar. Det visar sig också att den japanska ligan, J-league, har skrotat en regel för att få den sistnämnde att trivas.

Andrés Iniesta meddelade under våren att säsongen 17/18 skulle bli hans sista i klubben han spelat i under hela sin karriär. När det sedan blev klart att mittfältaren skrivit på för japanska mittenlaget Vissel Kobe, var det många som höjde på ögonbrynen.

”Jag bestämde mig för att skriva på för Vissel Kobe eftersom det projektet som de presenterade var så imponerande” sa spanjoren då enligt The Guardian.

Skrotar regel

Och det verkar som att även det japanska förbundet gjort precis allt de kan för att försäkra sig om att Iniesta ska trivas. Enligt Barcelonabaserade Mundo Deportivo har en tröj-regel ändrats för Iniestas skull.

En spelare i den japanska ligan har tidigare behövt vänta med att ta över ett tröjnummer som står registrerat på en annan spelare till mitten av säsongen. Denna regel har nu skrotats för att ge Iniesta möjligheten att bära nummer 8, det nummer han burit under sin tid i Barcelona, som tidigare burits av Hirotaka Mita.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer