Zlatan Ibrahimovic och Peter Linde. Foto: Bildbyrån

Skulptören: ”Jag är helt chockad”

Uppdaterad
Publicerad

Skulptören bakom Zlatanstatyn, Peter Linde, är chockad efter nattens vandalisering av statyn.

– Jag är helt chockad över hur man kan bete sig på en sådan grundvattennivå, säger han i SVT:s Morgonstudion.

Natten mot torsdag fick polisen larm om att Zlatanstatyn vandaliserats. Någon har sågat kraftigt i benen och ett rep hängde runt statyns hals.

– Det är beklämmande att man inte har större respekt för en annan människas arbete. De borde själva känna vilket stort arbete som ligger bakom den här statyn, säger skulptören Peter Linde i SVT:s Morgonstudion.

Han blev chockad när han hörde om skadegörelsen.

– Jag är helt chockad över hur man kan bete sig på en sådan grundvattennivå. Han har ingen Hammarbytröja eller Malmötröja på sig, det är en fri människa som står där, säger Linde som hoppas att statyn lagas.

– Jag hoppas inte att man är så dum att man ger de här personerna gratisreklam och uppmärksamhet. De får ju någon hjältestatus de som gör det här för hela tiden lyfter man fram dem. Jag tycker att man ska laga statyn i tysthet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.