Sofia Jakobsson. Foto: Bildbyrån

Sofia Jakobsson klar för Real Madrid

Uppdaterad
Publicerad

Sofia Jakobsson, 29, är klar för Real Madrids nya damlag, CD Tacón, enligt uppgifter till SVT Sport.

Därmed gör hon landslagskollegan Kosovare Asllani sällskap hos nykomlingen i den spanska högstaligan.

Hon förväntas presenteras inom kort.

Sofia Jakobssons kontrakt med franska Montpellier gick ut i våras efter att ha spelat fem säsonger i storklubben.

Efter ett succéartat VM-slutspel med Sverige, som slutade med en bronspeng, blir det ingen fortsättning för 29-åringen i Frankrike.

Enligt uppgifter till SVT Sport är hon nämligen klar för CD Tacón, som till nästa säsong kommer att spela i Real Madrids klassiska färger och använda klubbens faciliteter, då den spanska jätte nyligen förvärvade klubben. CD Tacón är nykomlingar i den spanska högstaligan.  Hon förväntas kunna presenteras inom kort.

Gör Asllani sällskap

– Ingenting är klart, men hon har haft intresse från klubbar i alla de stora ligorna. Men vilka klubbar det handlar om vill jag inte gå in på, säger Jakobssons agent Michael Kallbäck till SVT Sport.

För snart två veckor sedan presenterades Jakobssons landslagskollega Kosovare Asllani som klubbens första nyförvärv när hon lämnade Linköping.

Den spanska tidningen Sport har tidigare rapporterat om att Jakobsson ska vara på väg till CD Tacón.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.