Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sofie Bredgaard. Foto: Bildbyrån

Bredgaard efter matchen Linköping: ”Det har varit en jättetuff tid”

Uppdaterad
Publicerad

Sofie Bredgaard inledde säsongen i Linköping – men flyttade till Rosengård efter en match för att komma närmare familjen när den drabbades av ett sjukdsomfall. Idag fanns familjen på läktaren när hon mötte sin förra klubb. 

– Det har varit en jättetuff tid. Jag är jätteglad att de kan vara här på läktaren idag och stötta mig, säger hon till SVT Sport.

Den danska talangen Sofie Bredgaard kom till Linköping sommaren 2020, men lämnade för Rosengård i inledningen av denna säsong. Hon har sidan dess varit ordinarie i Malmöklubben, och besegrade idag sitt gamla lag.

– Det har varit två jättespeciella matcher. Jag trivdes jättebra i Linköping och hade en jättebra tid där. Samtidigt är jag jätteglad över att vara i Rosengård. Jag är jättetacksam för att jag fick komma hit, säger hon.

Familjen drabbades av sjukdomsfall

En av anledningarna till att flytta till Rosengård var att komma närmare familjen efter ett sjukdomsfall.

– Det har varit en jättetuff tid. Det är väldigt speciellt och jag är jätteglad att de kan vara här på läktaren idag och stötta mig, säger hon.

”Haft en jättetuff tid”

Bredgaard menar att om man inte mår utanför plan så är det också svårt att må bra utanför.

– Jag hade en jättetuff tid. Ibland är det annat som är viktigare än fotbollen, men samtidigt fick jag möjlighet att gå till Sveriges bästa lag. Jag tog ett steg upp i fotbollen samtidigt som jag kom närmare familjen, så det var en perfekt kombo, avslutar hon.

KLIPP: Mia Persson avgjorde toppmötet mot Linköping

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rosengård rycker i damallsvenskan. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.