Ole Gunnar Solskjaer. Foto: Bildbyrån

Solskjaer om förstasidan: ”Värsta jag sett”

Uppdaterad
Publicerad

Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjaer reagerar kraftigt på den uppmärksammade förstasidan i Corriere dello Sport.

– Det är den värsta jag någonsin har sett, säger norrmannen.

Den italienska tidningen hade en bild på de två mörkhyade fotbollsspelarna Chris Smalling (på lån från Manchester United till Roma) och Romelu Lukaku (Inter, tidigare United) under den kontroversiella rubriken ”Black Friday”, som en förhandsartikel till mötet mellan de italienska klubbarna på fredag kväll.

– Det är den värsta förstasidan jag någonsin har sett, säger Solskjaer på en presskonferens inför lördagens möte med Manchester City.

– Vi har så klart varit i kontakt med Chris för att stötta honom, och vi har även pratat med Romelu, fortsätter Unitedtränaren.

”Är det möjligt”

Corriere dello Sport ville lyfta fram de två spelarna som förebilder i arbetet mot rasism, men den till synes goda avsikten möttes av kraftiga reaktioner från fotbollsvärlden med påståenden om rasism.

– För det första, när du ser en sådan förstasida, frågar du dig: På riktigt? Är det möjligt? sade Solskjaer.

ARKIV: Kampen på läktarna i Frankrike: ”Gör skillnad på rasism och homofobi”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.