• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Son Heung-min konstaterar förtvivlat att han fått ett rött kort igen den här säsongen. Foto: TT.

Son såg rött när Chelsea snodde poängen av Mourinho

Uppdaterad
Publicerad

Det var mycket prestige i luften när Chelsea kom till nya Tottenham Hotspur Stadion och José Mourinhos återseende av sina förra klubbkamrater. Chelsea vann med 2-0 och efter att Son Heung-min blivit utvisad för Tottenham saknades kraften att störa Londonrivalen.

– Det känns väldigt bra för oss som lag men även för fansens skull. Det var ett bra resultat, säger Chelseas kapten Cesar Azpilicueta enligt BBC.

Lärjungen Frank Lampard, den förre storspelaren som blivit tränare i Chelsea, kramade hjärtligt om läromästaren José Mourinho efteråt. Sedan firade Lampard länge med fansen på Tottenhams superarena.

Willian var segerorganisatör för Chelsea. Han vek snabbt in i straffområdet efter en hörna och avlossade ett skott i bortre högra hörnet för 1-0 i den tolfte minuten. Sedan tog han hand om straffen på tilläggstid i första halvleken och placerade in 2-0. Tottenhams målvakt Paulo Gazzaniga mejade ner Marcos Alonso och orsakade straffen. 

Domaren granskade VAR i samband med att den fallande Son Heung-min sparkade upp mot Antonio Rüdiger i en närkamp. Det var ingen hård spark i magen men avsikten var tydlig och Son Heung-min fick ett rött kort och kastade sig förtvivlat i gräset i en dramatisk gest. Chelsea hade redan då efter en dryg timme ett säkert grepp om matchen och ledde med 2-0. Med det röda kortet stängdes matchen.

– Jag hoppas att Rüdiger återhämtar sig snabbt från sina brutna revben, säger Mourinho ironiskt till Sky Sports.

Två utrop i högtalarna mot rasism

Två gånger meddelade speakern att rasistiska tillmälen inte hör hemma inom fotbollen. Föremål kastades även in mot Chelseas målvakt Kepa Arrizabalaga.

– Tony (Antonio Rüdiger) kom till mig och berättade att det sjöngs rasistiska ramsor mot honom. Jag tog kontakt med domaren. Vi var bekymrade av beteendet. Det måste få ett stopp, säger kaptenen Cesar Azpilicueta.

När José Mourniho var tränare för Chelsea 2013-2015 var han öppen med att han aldrig skulle kunna träna Tottenham, ett uttalande som han parerat med ”men det var innan jag fick sparken”.

Matchen gällde förutom prestigen att ta sig till Champlons League-plats som fyra i tabellen.  I och med Chelseas vinst förstärkte laget sin fjärdeplats, som Tottenham hade tagit över vid vinst. Tottenham är kvar på sjunde plats i tabellen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.