”Sotte” om Östersundskrisen: Tråkigt att läsa om det som händer

Publicerad

Sotirios Papagiannopoulos, till vardags i FC Köpenhamn, talar om problemen i hans förra klubb, Östersund, där förre ordföranden Daniel Kindberg riskerar fängelse.
– Det är tråkigt att läsa om det som händer nu, säger han nu till SVT Sport.

Östersunds FK:s fotbollsframgångar trollband inte bara Jämtland och Sverige – utan även Europa.
SVT:s Uppdrag Granskning kan nu avslöja att en plats i Superettan och i Allsvenskan kanske aldrig hade varit möjlig om det inte vore för en misstänkt skenförsäljning av en oansenlig restaurangbarack.

– Jag kommenterar ingenting, säger klubbens ordförande Hans Carlsson när han konfronteras med uppgifterna.

ÖFK tillbakavisar uppgifterna om ekonomisk dopning, men vill inte uttala sig om uppgifter som rör åtalet mot den tidigare ordföranden Daniel Kindberg. Rättegången beräknas starta i slutet av april.

– Jag hade föredragit att Uppdrag granskning hade gjort en serie istället på hur man fått dit duktiga spelare istället som resten av Sverige inte ville ha, men nu spelar ute i stora ligor i Europa. Det hade varit bättre. Men det är klart att det är tråkigt. Kindberg har betytt mycket för klubben och oss spelare, så vi får se vad som händer.

Blåsningen i Östersund: Del 1 av 4 Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer