I fredags var FC Barcelona igång i träningen igen efter 56 dagars karantän. Foto: TT

Spanien vill göra omstart trots nya fall

Uppdaterad
Publicerad

Trots att fem spelare testats positivt för covid-19 står spanska La Liga fast vid att göra en omstart om en månad.

– Vi vill starta om den 12 juni men det hänger på en mängd faktorer. Om vi fortsätter att följa hälsoanvisningar borde det inte vara något problem, säger ligachefen Javier Tebas.

Samtliga spelare och ledare har testats, 2 500 personer, och förutom spelarna har tre ledare testats positivt för covid-19. De smittade spelarna har isolerats och kommer att få tillåtelse att träna igen förrän efter två raka negativa test.

– Det är goda nyheter för fotbollen. Vi hade räknat med ett 30-tal fall, säger Tebas enligt AP.

Corona och idrott

FC Barcelona först ut i fredags

Spelarna testas varje dag i planen för att få igång fotbollen.

Spelarna har varit i karantän i nästan två månader. FC Barcelona var först att släppa ut spelarna, individuellt, i fredags. Under dagen väntas spelarna i Real Madrid att börja träna.

– Fotboll är inte viktigt just nu. Men det kan tjäna som uppmuntran för dem som har lidit, säger Reals back Sergio Ramos.

Om det blir spel från den 12 juni väntas omgångarna spridas ut så att det blir matcher varje dag.

– Nu när vi inte har fans på arenorna har vi några innovativa idéer för hur matcherna tv-sänds. Det kommer att bli fotboll varje dag när La Liga återkommer, säger Tebas enligt TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet