Foto: Bildbyrån

Spanska fotbollsförbundet säger nej till matcher utomlands

Uppdaterad
Publicerad

Det spanska fotbollsförbundet säger nej till att matchen Barcelona-Girona spelas i USA, enligt Reuters.

I mitten av augusti blev det klart att La Liga och amerikanska mediebolaget Relevent slutit ett 15-årigt avtal för att marknadsföra ligan i Nordamerika och förslaget ledde till stora protester hos lagkaptenerna i La Liga.

Tanken var att Barcelona och Girona skulle vara först ut och mötas i Miami i januari 2019. Men nu har det spanska fotbollsförbundet satt stopp för planerna, enligt Reuters.

”Ett brev skickades till La Liga i morse, där det framgår att matchen inte får spelas då den bryter mot internationella regler”, säger en källa till Reuters.

Enligt FIFA:s regler måste varje inhemsk match som spelas utanför ligans ordinarie land godkännas av UEFA, det inhemska fotbollsförbundet, förbundet där matchen ska spelas och den regionala konfederationen, i det här fallet Concacaf.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.