Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Niclas Füllkrogs fullträff gav Tyskland 1-1 mot Spanien. Foto: TT Nyhetsbyrån

Inhoppare gav Tyskland hopp med sen kvittering

Uppdaterad
Publicerad

Tyskland var på väg mot den andra raka förlusten och på väg ut ur turneringen. Då gav inbytte Niclas Füllkrog Tyskland hopp genom en sen kvittering, 1-1, mot Spanien. Nu har man kvar Costa Rica i den sista gruppspelsmatchen.

– Det var en viktig vinst för oss, eller inte en seger men det gav oss en skön känsla. Jag är väldigt glad men laget är mycket viktigare än mig. Förhoppningsvis kommer det mer, säger Füllkrog och tänker freudianskt att det var en seger för Tyskland

– Det var mycket viktigt för oss att ta en poäng mot ett starkt Spanien. Vi lämnade vårt hjärta ute på planen och vi hade två, tre, fyra omställningar utan att göra mål och sedan kom vår superinhoppare Füllkrog och gjorde mål, vilket mål! säger Thomas Müller till SVT Sport.

Füllkrogs blott tredje landskamp

29-årige Füllkrog, från Werder Bremen, gjorde sitt första VM-mål och sitt andra landslagsmål. Han blev inkallad till landslaget i samlingen inför mästerskapet. Det här var hans tredje landskamp.

– Det är vad fotboll handlar om. Man behöver de här fina snackisarna för att gå vidare till nästa omgång. Vi behöver en seger i den sista omgången för att gå vidare, säger Müller.

Med sju minuter kvar av ordinarie tid krutade inbytte Niclas Füllkrug in 1-1 med ett mäktigt skott som letade sig in i det bortre vänstra krysset – helt otagbart för Unai Simon i det spanska målet.

Sané hade chans att ge Tyskland segern

I den femte tilläggsminuten kom Leroy Sané fri på vänsterkanten men väntade för länge med skottet och det rann ut till en hörna. Där var Sané nära att ge Tyskland segern.

– Det var riktigt kul att båda lagen gick för det de sista tio minuterna, det hade jag inte räknat med, säger SVT Sports expert Glenn Strömberg.

I slutet av den första halvleken nickade Antonio Rüdiger bollen i mål och hela det tyska laget följde med ut till hörnflaggan för att fira. VAR-rummet upptäckte dock en hårfin offside, där Rüdiger försökte fördröja sin rörelse in i straffområdet.

Spaniens Dani Olmo hade ett tungt ribbskott via Manuel Neuers fingertoppar också i den första halvleken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.