Åklagaren vid Stockholms tingsrätt har nu kommit med sitt beslut. Foto: Bildbyrån

Spelare i Djurgården fortsatt häktad – åtalstiden förlängs

Uppdaterad
Publicerad

Den Djurgårdsspelare som för två veckor sedan häktades på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt, kan förbli häktad fram till den 28 oktober.

Åklagaren har gjort en framställan om förlängd åtalstid eftersom förundersökningen inte kunnat slutföras inom föreskriven tid, meddelar Stockholms tingsrätt.

Det var den andra oktober som polisen fick kännedom om att en kvinna i 20-årsåldern utsatts för en våldtäkt i en lägenhet i Stockholm.

Den brottsmisstänkte, som är en spelare i Djurgården, frihetsberövades några timmar senare och häktades senare på sannolika skäl, den högre graden av misstanke.

I normala fall ska åtal då väckas inom 14 dagar, men nu har åklagaren skickat in en framställan om förlängd åtalstid till den 28 oktober.

Det betyder att spelaren förblir häktad drygt en vecka till. Orsaken till att man begär förlängd åtalstid är att man inte kunnat slutföra förundersökningen inom avsatt tid, och att det fortfarande återstår utredningsåtgärder.

”Det återstår åtgärder i form av genomsökning av misstänkts mobiltelefon”, står det i framställan.

Den brottsmisstänkte nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.