• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Zlatan Ibrahimovic. Foto: Bildbyrån

Spelbolaget: ”Kommer köpa ut Zlatan”

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i dag har det rapporterats om att Zlatan Ibrahimovic kan stoppas från ett eventuellt VM-deltagande på grund av ägandeskapet i ett spelbolag.

Men det ska inte behöva bli ett problem, meddelar nu spelbolaget i fråga.

– Skulle Zlatan vilja spela VM kommer någon av våra huvudägare att köpa ut honom, säger spelbolagets marknadschef Jan Lindow till Sportbladet.

Efter Zlatan Ibrahimovics övergång till Los Angeles Galaxy och helgens succédebut – där 36-åringen som inhoppare både kvitterade med ett drömmål och avgjorde på övertid – har diskussionen om en återkomst i svenska fotbollslandslaget fortsatt.

Men oavsett vad förbundskapten Janne Andersson och Ibrahimovic själva vill så kan ett sådant scenario vara omöjligt.

Tydligt regelverk

Förra veckan offentliggjordes det att Zlatan Ibrahimovic har gått in som delägare i ett spelbolag. Något som enligt Aftonbladet, med internationella fotbollsförbundet Fifas etiska regelverk som källa, är förbjudet för någon som deltar i VM – oavsett om ägandet är aktivt eller passivt.

Spelbolaget i fråga menar att det är en ”icke-fråga”.

– Zlatan har valt att lämna landslagsspel bakom sig och tackat nej till landslaget. Skulle det vara så att Zlatan ändrar sin inställning i frågan så löser vi det självklart utan problem, uttalar sig spelbolagets vd Erik Skarp via ett mejl till Sportbladet.

”Ingen nyhet för oss”

Redan innan flytten till USA offentliggjordes, då han var kvar i Manchester United, så var det engelska fotbollsförbundet FA ute och varnade Zlatan Ibrahimovic. Enligt spelbolagets marknadschef Jan Lindow var det känt att delägandet skulle vara ett hinder för spel i VM, men att de är beredda att köpa ut Ibrahimovic från bolaget om det behövs.

– Det här var ingen nyhet för oss. Sedan är det här en sak för Zlatan och hans representanter att svara på, men vi visste om både Fifas och engelska fotbollsförbundet FA:s regler där det finns väldigt massa regler att förhålla sig till, säger Lindow till Sportbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.