AIK-tränaren hyllar Stefanelli efter derbysegern. Foto: Bildbyrån

Stefanellis hälsning till supportrarna: ”Det här är för dem”

Uppdaterad
Publicerad

Nicolas Stefanelli blev stor segerorganisatör för sitt AIK när Djurgården besegrades med 1-0.

Matchhjälten skickar en hälsning till supportrarna efter den viktiga vinsten.

– Vi tillägnar den här segern till dem, säger han till SVT Sport.

Matchen var jämn och första halvlek såg ut att sluta mållös. Men sedan klev han fram. Nicolas Stefanelli löpte in i straffområdet och nickade in bollen i mål. Fullträffen blev matchens enda och han blev därmed dagens stora hjälte på Friends arena när AIK besegrade Djurgården med 1-0.

– Otroligt. Det är vackert och härligt att få spela hemma inför vår publik. Vi får tillägna den här segern till dem, säger han till SVT Sport.

– Det är mycket glädje att få vinna inför hemmapubliken -  en så viktig match. Nu måste vi få njuta innan det är dags för nästa match. Det är fantastiskt att få göra ett mål dessutom. Man njuter extra när det är ett derby.

”Gäller att vara på rätt plats”

Han beskriver målet:

– Jag fick bollen av Bilal (Hussein). Vi fick ögonkontakt och han slog in den i mitten. Jag kom in bra med huvudet. Jag tränar en hel del på det, att vara på rätt plats.

Du är i princip kortast på plan, ändå lyckas du nicka in den?

– Det är otroligt. Mot Hammarby i fjol gjorde jag också det. Det gäller att vara där, på rätt plats. Annars blir det inga mål.

Hyllas stort av tränaren

AIK-tränaren Bartosz Grzelak är nöjd med att få med sig tre poäng i det viktiga mötet med Djurgården. Extra glad är han för just Stefanelli – som får rejäla lovord.

– ”Nico” gör allt för AIK och är otroligt lojal mot laget. Jag vet inte hur många löpningar hemåt han gör, men han sliter enormt. Jag är så otroligt glad för honom. Det var så otroligt traumatiskt för honom senast när han avgjorde mot Djurgården och drog av sig tröjan och blev utvisad, säger Grzelak på presskonferensen efter matchen.

– Det första han gör när han kliver ut är att han ger tips till den som kommer in. Han är en fantastisk spelare. Det är en soldat. Han gör allt som krävs för att AIK ska vinna fotbollsmatcher.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
AIK tog hem Stockholmsderbyt mot Djurgården. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.