Stina Blackstenius slog till med sina fem första mål säsongen. Foto: Bildbyrån

”Det var väl lite över förväntan”

Uppdaterad
Publicerad

Stina Blackstenius fem mål i 11-0-segern mot Metz ger henne ett jätteskutt i skytteligan. Från noll till fem mål och till trea i skytteligatoppen. Efteråt var hon ödmjuk, och en aning förvånad.

– Jag minns nog inte senast jag gjorde fem mål i en och samma match. Jag blev fint framspelad på alla, berättar landslagsforwarden för SVT Sport.

Stina Blackstenius hade inte gjort ett enda mål för Montpellier den här säsongen. Efter hemmamatchen mot Metz hade hon gjort fem, i det som till slut slutade 11-0. Efteråt förklarade hon ödmjukt.

– Jag blev fint framspelad på alla målen, så jag ska inte ta på mig äran, säger Blackstenius till SVT Sport. Allt kom på en gång

Tillbaka på juniortiden

Hur länge sedan gjorde fem mål senast?

– Jag minns nog inte senast jag gjorde fem mål i en och samma match, berättar landslagsforwarden.

Är det tillbaka på juniortiden?

– Ja det måste det nog vara, skrattar Blackstenius på telefon från Frankrike.

Välbehövligt självförtroende

Målen var förlösande för både Blackstenius och Motnpellier, som haft en tung start på säsongen. Laget, som är topprankat inför säsongen, var inte bättre än åtta i tabellen inför matchen.

– Jätteskönt med tanke på att vi haft en tuff start med laget, flera spelare och laget kunde få lite självförtroende.

– För egen del så är det alltid skönt att göra mål, sen att det blev fem hade jag väl kanske inte räknat med. Det var väl lite över förväntan – men jätteroligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.