Foto: Bildbyrån

Blackstenius förlänger året ut

Uppdaterad
Publicerad

BK Häcken får behålla Stina Blackstenius under hela Champions League-gruppspelet.

Landslagsanfallaren har förlängt sitt kontrakt med klubben året ut.

Det är ett minst sagt välkommet besked för Häcken som inledde gruppspelet med att förlora hemma mot storklubben Lyon med 0–3. Blackstenius kontrakt med Häcken löpte tidigare ut 15 november men förlängningen gör att Blackstenius även kan spela de tre sista matcherna  i Champions League-gruppspelet.

Blackstenius ryktas alltjämt utomlands efter en succéartad säsong med 14 mål och 8 assist där hon både leder skytte- och assistligan i damallsvenskan. Häcken skriver däremot på sin hemsida att man hoppas få behålla Blackstenius längre än årsskiftet.

– Stinas värde för oss i år har varit stort och att hon nu är tillgänglig för samtliga resterande matcher ger oss både en trygghet och en extra energi inför slutspurten av säsongen. Det är glädjande att vi kom överens och vi för fortsatta diskussioner om ett längre avtal, säger Häckens sportchef Martin Ericsson till klubbens hemsida.

Däremot riskerar mittbacken Emma Kullberg och mittfältaren Julia Zigotti Olme att missa avslutningen av Champions League-gruppspelet då båda har kontrakt till mitten av november.

KLIPP: Blackstenius efter Häckens Champions League-förlust (5 oktober)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.