Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Songs dementi: VM-målvakten kvar i truppen

Uppdaterad
Publicerad

Kameruns målvakt André Onana, 26, petades i ödesmatchen mot Serbien i fotbolls-VM.

Målvaktsstjärnan uppgavs först ha lämnat truppen och rest hem efter gräl med förbundskapten Rigobert Song. Något som senare dementerades.

Däremot bekräftar det kameruanska fotbollsförbundet att Song stängt av honom.

Enligt nyhetsbyrån AFP petades Onana på grund av bristande disciplin. Vad han gjort framgår inte, men han fanns varken med i startelvan eller på bänken i 3–3-matchen mot Serbien.

The Athletic rapporterade att målvaktsstjärnan lämnat truppen och rest hem. Detta efter ett gräl med förbundskapten Rigobert Song under helgen som gått. Song dementerade senare uppgifterna.

”En viktig spelare”

Onana kan vara aktuell för spel i gruppspelsavslutningen mot Brasilien på fredag.

– Det beror på honom (Onana), säger Rigobert Song, enligt AFP, och fortsätter:

– Han är en viktig spelare men i min roll måste jag sätta gruppen som helhet före individerna. Just nu jobbar vi med dem som vill försvara landets färger. Jag är mest intresserad av spelarna som är här.

Bekräftat av fotbollsförbundet

I matchen mot Serbien kom Devis Epassy in i stället för Onana, till vardags i saudiarabiska Abha.

Epassy fick frågan efteråt om han även kommer stå i den sista gruppspelsmatchen, mot Brasilien.

– Du måste fråga tränaren, sade han enligt AFP.

Han insisterade även på att det inte finns några problem i laget.

Kameruns fotbollsförbund gick dock senare under måndagen ut med ett officiellt uttalande, där de skriver att ”André Onano har blivit tillfälligt avstängd från gruppen på grund av disciplinära skäl”.

André Onana är en av Kameruns mest kända spelare. Han vaktade målet för Ajax när den nederländska klubben sensationellt tog sig till semifinal i Champions League 2019. I somras flyttade han till italienska Inter, efter att ha varit avstängd för dopning i nio månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.