Sverige förlorade mot Portugal. Foto: Bildbyrån

Stopptidsförlust för Sverige i Algarve Cup

Uppdaterad
Publicerad

Sverige kämpade gott och väl i 50 minuter med decimerat lag, men storstjärnan Claudia Neto fick hemmapubliken att jubla och Sveriges finalchans att med stor sannolikhet försvinna. I den 93:e minuten avgjorde hon på ett högklassigt vis.

Claudia Neto löpte in mellan mittbackarna, tajmade högerinlägget och tog ner bollen med låret, lyfte bollen över målvakten och firade stort med hela sitt lag.

Ett något reservbetonat Sverige kunde inte följa upp förra matchens seger (4-1 mot Schweiz) och en betydande anledning till det var en dålig första halvlek. Julia Zigiotti Olme gjorde en av sina första starter i A-landslaget, men fick inte spela klart första 45 – efter två gula kort, inte helt givna, blev hon utvisad, något som satte punkt för en dålig blågul halvlek.

Damlandslaget i fotboll

– Man kan få en spelare utvisad även i mästerskap, så det är det vi tar med oss från den här matchen – hur man spelar med en spelare mindre, sa förbundskapten Peter Gerhardsson. 

Sverige gjorde en bättre andra halvlek, där man också tog ledningen efter en frispark av Nathalie Björn. Frisparken var egentligen tänkt att nickas in, men en feltajmad utrusning av Portugals målvakt gjorde att bollen seglade raka vägen in i mål.

Portugal svarade upp Sveriges ledningsmål med att kort därefter sätta kvitteringen, målskytt blev Diana Silva efter nick.

Det oavgjorda resultatet skulle gett Sverige fina möjligheter till att nå final i Algarve Cup, men Sverige tappade förmodligen den möjligheten när Neto satte det matchavgörande målet.

Skulle Schweiz vinna mot Portugal så stannar gruppens tre lag på just tre inspelade poäng; isåfall kan Sverige nå final på bättre målskillnad än de andra två lagen. Annars väntar placeringsmatch.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet