Caroline Seger och Christine Sinclair. Foto: TT

Stora hotet mot Sverige – Segers förra rumskompis: ”Världsspelare”

Publicerad

Den smarta anfallaren på topp pekas ut som det stora hotet mot Sverige.
På ryggen står det Sinclair – och henne känner Sveriges lagkapten väl.
– Jag har fått äran att spela med Sinclair – och även vara hennes rumskompis under min tid i USA, säger Seger.
– En världsspelare, säger förbundskapten Peter Gerhardsson. 

Hennes fot, antal landskamper, år på världsscenen och betydelse för damfotbollen – allt diskuteras inför pärsen i Paris. Christine Sinclair är det kanadensiska hotet mot Sverige och när Gerhardsson på presskonferensen får frågan om 36-åringen märker man att de har lagt energi på att störa henne taktiskt.  

– Det är en sådan spelare, en världsspelare, som vi naturligtvis har bra koll på och mött. Och vi vet att hon är en av världens mest taktiskt skickliga forwards, säger han och fortsätter:

– När man tittar på Kanada är hon en av de absolut viktigaste spelarna för Kanada i uppspel men även inne i box att avsluta. En klasspelare helt enkelt – men det har vi också. 

Segers förra lagkamrat

Caroline Seger har nog bäst koll i det svenska laget på Kanadas offensiva vapen nummer ett.

– Jag har fått äran att spela med Sinclair – även vara rumskompis med henne under min tid i USA. Fantastisk fotbollsspelare och fantastisk människa, hon har bevisat i många år att hon håller absolut världsklass och gjort mycket för damfotbollen, säger hon.

SVT:s expert: ”Måste hela tiden läsa av och tänka två steg före”

SVT Sports expert Frida Östberg har spelat mot Sinclair flera gånger och känner henne väl.

– Hon är en sådan man hoppas blir tränare. Hon har en helt annan nivå i intelligens än andra i hur hon hittar ytor. Hon är rolig att möta för du måste hela tiden läsa av och tänka två steg före, säger hon och varnar för att ge henne minsta lilla i straffområdet:

– Hon kan avsluta med höger och vänster fot, nicka, hon kan avsluta på volley – hon har hela registret. Och framför allt gör hon ju sina medspelare bättre. 

Allt talar för att VM blir hennes sista stora turnering – och därmed kan varje match vara den sista nu,

– Jag tror det kommer vara känslomässigt för henne. Hon vill sluta på topp och tyvärr, med svenska ögon sett, tror jag därför vi kommer få se henne prestera på sin absoluta topp. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer