Göteborgsspelarna jublar i 6-0-segern mot Kungsbacka Foto: TT Nyhetsbyrån

Storkross i västkustderbyt

Uppdaterad
Publicerad

Geografiskt sett är de två lagen närliggande. Spelmässigt kunde avståndet knappast bli större. Kopparbergs/Göteborg dominerade dagens tillställning mot Kungsbacka totalt och vann tillslut med hela 6-0.

På Valhalla IP tog Göteborg emot Kungsbacka och de flesta att nog tippat att gästerna skulle få det svårt mot topplaget Göteborg. Och hemmalaget gjorde vad de skulle, efter 2-0 i första halvlek så drog det iväg ordentligt i andra och slutresultatet skrevs till 6-0.

Delad skytteligaledning

Pauline Hammarlund och Rebecka Blomqvist har varit Göteborgs mest företagsamma målskyttar i årets allsvenska och den trenden fortsatte idag. Blomqvist inledde målskyttet i den trettonde minuten. I andra halvlek gjorde Pauline Hammarlund både 3-0 och 4-0. Målen innebär att firma Blomqvist/Hammarlund leder årets skytteliga på 10 mål var.

Fyra poäng efter Rosengård

Efter Göteborgs kryss i förra omgången så gjorde Rosengård ett litet ryck i damallsvenskan. Rosengårds ledning består och i toppen har Göteborg även Örebro med sig på samma poäng. Nästa omgång blir en riktig kraftmätare de Örebro och Göteborg möts på Behrn Arena.

OBOS Damallsvenskan

Kopparbergs/Göteborg FC logo

Kopparbergs/Göteborg FC

6 - 0

Kungsbacka DFF logo

Kungsbacka DFF

Valhalla IP, Göteborg
Publik: 1193
Domare: Albert Mustafa

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.