Lucas Bergvall gjorde mål i sin tävlingsdebut för Djurgården. Foto: Bildbyrån

Storseger för Djurgården – efter mål av jättetalangen

Måndagsmatcherna i Svenska cupen bjöd inte på några skrällar.

Djurgården körde över Landskrona med 6-1 i cuppremiären.

– Helt sjukt att få göra debut på hemmaplan, säger 17-årige målskytten Lucas Bergvall efter matchen.

Gustav Wikheim inledde målskyttet för Djurgården hemma på Tele2 arena efter fint spel på högerkanten. Ett par minuter senare utökade Elias Andersson innan Joel Asoro, bara minuter innan halvtid, skrev in sig i målprotokollet när han petade in 3–0.

I den andra halvleken öste Djurgården på. Halvleken hann knappt börja innan nyförvärvet från Kalmar, Oliver Berg, fick bollen i straffområdet och skruvade in 4-0 till Stockholmslaget.

”Kan inte bli bättre”

På tilläggstid placerade 17-årige stortalangen Lucas Bergvall in slutresultatet till 6-1 med sekunder kvar av matchen.

– Det är helt otroligt faktiskt. Helt sjukt att få göra debut här på hemmaplan framför alla supportrar. En vinst och mål, det kan inte bli bättre, säger Bergvall till CMore efter matchen.

Måndagskvällens andra allsvenska lag, IFK Göteborg, vann mot Utsikten med 3-2 efter att ha rett ut stormen i slutet. Samtidigt slog Örebro SK allsvenska Brommapojkarna med 2-1.