Nannskog om straffsituationen: ”Han attackerar domaren”

Uppdaterad
Publicerad

Omdiskuterad straff i Malmö.

Daniel Nannskog anser att Oscar Wendt påverkade beslutet.

– Han attackerar domaren, säger SVT Sports expert.

På tilläggstid fick Göteborg en straff mot Malmö. Peter Gwargis sparkade ner Marcus Berg runt straffområdslinjen. Domare Glenn Nyberg blåste inte först, efter att Blåvitts Oscar Wendt rasat mot honom så diskuterade han med den assisterande domaren.

Och i samråd med honom valde Nyberg att ge rött kort till MFF-aren, och blåsa straff till Göteborg. Den förvaltade Tobias Sana, och Blåvitt besegrade antagonisten efter ett avgörande 3–2-mål i nionde tilläggsminuten.

– Det är där förseelsen slutar som domaren ska göra sin bedömning. Jag kan inte se var den slutar. Glenn Nyberg kunde inte se det, assisterande domaren tar beslutet och är 40 meter därifrån, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

– Jag är helt säker på att domaren blir påverkad av Oscar Wendt. Som attackerar honom, som är på honom direkt. Han blir väldigt pushad av Wendt. Man kan tycka vad man vill om det, men det betyder väldigt mycket att man påverkar domarna.

Se Fotbollsstudion på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.