Zinedine Zidane, Real Madrid. Foto: TT Nyhetsbyrån/Bildbyrån

Stukat Real Madrid inför El Clasico: ”Jag kan fixa det här”

Uppdaterad
Publicerad

Efter två tunga förluster för Real Madrid väntar nu El Clasico mot Barcelona på lördag. Då kommer inte supportrarna att acceptera ett till nederlag.

– Jag ser mig själv som kapabel att fixa det här, sade tränaren Zinedine Zidane efter gårdagens Champions League-förlust mot Sjachtar Donetsk.

I lördags förlorade Real Madrid med 1-0 hemma mot nykomlingen Cadiz och i går föll man igen på hemmaplan. Efter halva matchen ledde ukrainska Sjachtar Donetsk med 3-0 och även om spanjorerna gjorde två mål i andra halvlek så förlorade man med 3-2.

– Det är en tuff förlust och det är en tung kväll, sade Zidane och fortsätter:

– Det var en mix av allt. Vi gjorde ett misstag vid det första målet och efter det är sanningen att vi saknade självförtroende.

”Har match var tredje dag”

En orsak till den svaga formen tror tränaren, som har vunnit Champions League med klubben tre gånger, är det tajta spelschemat.

– Vi har match var tredje dag, men det är ingen ursäkt. Jag tar besluten och jag måste hitta ett sätt att få oss att vinna igen. Jag har bara några dagar på mig.

Nu väntar alltså El Clasico mot Barcelona i den spanska ligan på lördag. Man möter ett Barcelona som inte heller har inlett säsongen särskilt bra.

– Jag ser mig själv som kapabel att fixa det här. Det är det jag ska försöka göra och det ska spelarna också försöka. Vi ska hitta lösningen, säger Zidane.

KLIPP: Sjachtar Donetsk chockade Real Madrid

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.