Björn Wesström och Daniel Sundgren. Foto: BILDBYRÅN

AIK stänger av Sundgren: ”Oerhört sorgligt”

Publicerad

Daniel Sundgren, en av nyckelspelarna när AIK tog SM-guld i fjol, lämnar nästa vecka allsvenskan för grekiska Aris. Men redan nu arbetsbefrias spelaren av AIK sedan han inte velat delta i veckans Champions League-kval mot armeniska Ararat-Armenia.
”Att vi skiljs på detta sätt känns oerhört sorgligt”, säger sportchefen Björn Wesström.

Bakgrunden till det tidiga avskedet är enligt klubben en rad händelser, men i synnerhet handlar det om att Sundgren inte velat spela veckans Champions League-kval mot Ararat-Armenia.

”Vi känner en enorm besvikelse över hur Daniel hanterat sin avtalade avslutning i AIK. Han har haft en fantastisk karriär i AIK och att vi nu skiljs på detta sätt känns oerhört sorgligt”, säger sportchefen Björn Wesström i ett uttalande till klubbens webbplats.

Daniel Sundgren hade vid spel inte hade kunnat delta i kvalet till Europa League för sin nya klubb Aris.

– Jag tycker att det är lite onödigt gjort från AIK:s sida, eller från de som har gjort att göra det till en stor grej. Jag har sedan lång tid tillbaka uttryckt att jag tyckt att det har varit jobbigt för mig mentalt att spela, säger han till SVT Sport och fortsätter:

– Först och främst kände jag mig dålig. Jag var inte där mentalt. Det är den stora anledningen. Det man gör då är att man ringer till lagläkaren och säger att man inte känner sig hundra. Jag hade ont i magen. Sedan får de stå för det de tycker, deras sida av myntet.

Hör Sundgren här:

Daniel Sundgren i AIK. Foto: BILDBYRÅN

I uttalandet på AIK:s webbplats menar man att han ”inte har följt de rutiner som AIK Fotboll har för sjukanmälning.”

AIK förlorade kvalmatchen med 1–2 och måste vinna returmötet hemma på Friends arena nästa vecka för att gå vidare till den andra kvalomgången i Champions League.

Daniel Sundgren är fostrad i AIK, men värvades av Degerfors 2012. 2016 var backen tillbaka i AIK och var bland annat med och vann SM-guld med klubben 2018.

Övergången till Aris genomförs den 18 juli.

SVT Sport har sökt sportchef Björn Wesström utan resultat.

Daniel Sundgren dundrade in avgörandet mot Häcken tidigare i år:

Daniel Sundgren firar vad som blev AIK:s segermål (1-0) hemma mot Häcken. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer