Sundhage hoppas intresset i VM ska ge publik till allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Pia Sundhage är på plats i Frankrike för att njuta av VM-festen. Och det stora intresset är något som hon hoppas fortsätter även efter VM, och att folk tar sig till de allsvenska arenorna.

– I allsvenskan är det flera av de här spelarna, det är bra fotboll, säger hon till SVT Sport.

Pia Sundhage njuter just nu i Frankrike. I premiären där över 45 000 tog sig till matchen mellan Frankrike och Sydkorea så var hon på plats, och det var mycket hon gillade.

– Det är mycket folk, det är en go stämning. Och det är inget hotfullt, det är ingen fylla utan det är en perfekt stämning när det är fotboll på gång. Och sedan när matchen börjar, vilken fotboll. Alltså kantspelet, det var helt fascinerande, och så snygga mål och lite ärevarv efteråt, det kunde inte bli bättre, säger hon.

Vill se mer publik i damallsvenskan

När det kommer till intresset för damfotbollen så ser Sundhage att det tas steg framåt, men att det behöver tas kliv även utanför de stora mästerskapen.

– Nyckeln är att vi gör våra genombrott. Och vi gör väldigt många genombrott, grejen är att det måste räcka över tid. Så den här månaden kommer vara helt fantastisk för oss fotbollsälskare. Sedan så skulle man önska att det smittar av sig till allsvenskan. För allsvenskan, det är flera av de här spelarna. Det är bra fotboll, det kan bli spännande och vi behöver den här publiken som gör det till en ännu större upplevelse.

– Så se till att gå på matcherna och bjud till och var generös. För det här är något spännande, viktigt och bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.