Matchhjälten Heradi Rachidi, som gjorde debut för AIK, gjorde avgörande 1–0 på övertid mot Sundsvall. Foto: Foto: Bildbyrån

Nyförvärvet avgjorde på övertid för AIK

AIK kan tacka sin målvakt Oscar Linnér för att laget behåller serieledningen.

Och såklart sitt nyförvärv Heradi Rachidi som avgjorde med ett drömmål på övertid, till 1–0.

– Jag är inte så bra på att göra mål. Men det här var snyggt, sa Heradi Rachidi efteråt.

Serieledande AIK fick en svettig eftermiddag  i värmen i Sundsvall. Hemmalaget Gif Sundsvall var klart bättre inledningsvis och radade upp fyra riktigt bra lägen för att ta ledningen. Maic Sema låg bakom tre av dem, där kanonskottet i kryssribban var hetast.

Men det blev AIK:s nyförvärv från Dalkurd, Heradi  Rachidi, som blev matchvinnare. Han klippte till med vänstern från distans rätt upp i vänstra krysset. I 94:e minuten:

– Ja, den var snygg. Jag försökte ta in bollen i banan och få ett avslut på mål. Och lyckligtvis går den in. Men jag måste säga att vår målvakt Linnér hjälpte oss i dag, sa matchvinnaren och skrattade.

Nära ny 0–0-match

Förra året slutade båda matcherna mellan lagen 0–0, och AIK:s målvakt Oscar Linnér (och målställningen) såg till att det var på väg mot en ny 0–0-match.

Sakta men säkert kom AIK, som spelat ofta på sistone eftersom laget kvalar till i Europa League, in i matchen. En liute regnskur och ett par vattenpauser hjälpte nog till när AIK jämnade ut spelet i andra halvlek. Men utan att skapa chanser.

Sundsvall hade däremot ytterligare en bra chans att avgöra i andra halvlek, men matchens spelare Oscar Linnér klarade även detta.

– Det är var surt. Vi gjorde en bra prestation och gick för seger, och hade också chanser, sa Sundsvalls tränare Joel Cedergren till C More efteråt.

AIK:s landslagsspelare Sebastian Larsson var inte med, men han ska börja träna med serieledarna i veckan för att möjligen debutera i nästa omgång.